Rob Korten Albertus van Leusenweg 14 7425 CE Deventer T 06 275 91 682



Salland Solar | zonnepanelen

woensdag 27 juli 2011

Duurzaam Denemarken: slaolie tanken i.p.v. diesel!

Adbrevio steunt het Hardenbergse duo Marleen en Ina tijdens de Carbagerun 2011. Als tegenprestatie schrijven de dames over de duurzame energieopties die ze onderweg tegenkomen. Hun avonturen zijn te volgen via http://on.fb.me/oynrdu





Onze 1e dag leidt ons naar Denemarken.

Waar wij vandaag over schrijven is het Deense eiland Samso.

Best interessant om te weten:

Samso is een Deens eiland met 4.300 inwoners. De bewoners werken al jarenlang toe naar een duurzame samenleving middels het opwekken van duurzame energie. Inmiddels zijn alle geplande projecten uitgevoerd. Er zijn o.a. een windmolen park voor de kust, windmolens op het land, bio-energie centrales en nog het één en ander aan zonnepanelen. Bijna alle investeringen zijn gedaan door particulieren met een vooruitziende blik. Zelfs het vervoer op het eiland maakt gebruik van biobrandstoffen die worden geproduceerd van houtsnippers, stro en koolzaad.


Het schijnt trouwens dat een beetje oude auto met dieselmotor gewoon sla-olie in de motor kan gooien en zonder problemen kan verderrijden. Zelfs McDonalds rijdt op slaolie rond hebben we gehoord! Het lijkt ons niet verstandig dit ook met onze benzineauto te proberen ;).


Kijk maar eens op http://www.autotrack.nl/owa_dima/owa/news.details?p_ni_id=14490


Groetjes
Ina & Marleen

Geen opmerkingen: